INGREDIENTE 6 pulpe de pui, 2 cepe, 2 morcovi, 3-4 catei usturoi, 60ml vin alb, 2 linguri pasta de tomate, sare, piper, busuioc, oregano, 250g paste fainoase.
PREPARARE Morcovii se dau prin razatoarea mare, iar cepele se toaca marunt.Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei, legumele se intind pentru a forma un strat. Peste acesta se asaza pulpele. Se toarna doua cani de apa si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.
Se scoate tava, se presara sare, piper, usturoi feliat, busuioc, oregano si se toarna vin. Se da din nou la cuptor, fara folia de aluminiu, pana se rumeneste.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se scurg. Se scot pe platou pastele si pulpele rumenite.Sosul ramas de la friptura se amesteca cu pasta de tomate si se mai fierbe putin. Se toarna peste paste.
Truc Sosul fripturii devine fin la gust, daca se strecoara inainte de a se amesteca cu pasta de tomate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu