INGREDIENTE Pentru umplutura 10 ardei, 3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 3 cepe mari, 5 rosii, 1 ceasca orez, 15 masline, 200g ciuperci, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 3 linguri ulei, sare, piper.
Pentru sos 2 cepe, 2 rosii, 1 lingura pasta tomate, 1 lingurita zahar, 4 catei usturoi (optional), cimbru.
PREPARARE Se curata legumele. Morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Cepele si ciupercile se toaca marunt. Ardeii se oparesc 2 minute in apa clocotita. Rosiile se decojesc si se taie cubulete. In uleiul incins se calesc cepele cateva minute, apoi se adauga morcovii, patrunjelul si telina.
Se adauga orezul spalat si o cana de apa. Cand orezul este pe jumatate fiert, se pun si rosiile. Dupa cateva minute se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp se fierb ciupercile in apa, pana se inmoaie si se scurg.
Compozitia racita se amesteca cu masline tocate marunt,ciuperci, verdeata tocata, sare, piper. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii.
Acum se prepara sosul. Se calesc cepele tocate 2-3 minute,se adauga rosiile taiate, bulionul, zaharul, cimbrul si se mai fierb putin. Sosul se amesteca cu usturoiul pisat. Se asaza ardeii in cratita si se toarna sosul. Ardeii se fierb la cuptor, acoperiti cu o folie de aluminiu. Cand sunt aproape gata, se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca putin.
Ardeii se servesc simplu sau cu smantana ( iaurt ), presarati cu verdeata tocata.
Truc Pentru a nu avea gust amar, ardeii se oparesc cateva minute in apa, inainte de a se umple.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu