INGREDIENTE 300g carne tocata, 2 morcovi potriviti, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 2 cepe mari, 4 rosii decojite, 1 ardei gras, 2 linguri cu varf de orez, 2 oua, 2 linguri ulei, 1litru bors.
PREPARARE Carnea tocata se amesteca cu orez, o ceapa rasa, oua, cimbru, sare, piper. Se framanta bine carnea, iar cu mainile umezite se fac perisoare, care se pun pe o tava de inox, stropita cu apa rece.
Zarzavaturile curatate si rase se calesc cateva minute in ulei, apoi se toarna 3l de apa si se fierb 10 minute. Se adauga perisoarele, rosiile cuburi si feliile de ardei.Vasul se acopera cu capac si se fierbe ciorba la foc mic.Cand sunt gata perisoarele, se toarna borsul fiert separat. Se mai lasa sa dea in cateva clocote.
Se serveste fierbinte, presarata cu leustean tocat.
Truc Am fiert perisoarele in supa de legume si nu in supa de carne, deoarece ciorba devine prea grasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu