INGREDIENTE 1 pachet margarina, 1 cana lapte, 500g faina, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri cacao, esenta de vanilie, 1 plic zahar vanilat, o mana de stafide.
PREPARARE Se freaca margarina care a stat la temperatura camerei cu zahar, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine si se toarna faina si praful de copt in ploaie. Compozitia trebuie sa fie mai moale. Se iau din ea 7 linguri si se amesteca cu cacao. In restul compozitiei se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat si stafidele. Se pregatesc doua forme mici de chec. Se ung cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna mai intai compozitia alba in tavi, apoi compozita cu cacao. Cu o furculita te joci, amestecand cele doua culori.
Se dau la cuptor princalzit, la foc moderat, 40 de minute.
Truc Stafidele nu se vor lasa la baza aluatului, daca le vom pudra cu faina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu