INGREDIENTE 3 cani faina, 1 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1 1/2 cana apa, 3 linguri cacao, coaja de lamaie, zahar vanilat, 1 pachet praf de copt, stafide.
Glazura 5 linguri zahar, 10 linguri apa, 3 linguri cacao, 2 linguri margarina, esenta rom.
PREPARARE Se amesteca faina, zaharul tos, zaharul vanilat, cacaua si praful de copt. Se toarna apa si uleiul si se bat cu telul. Cand compozitia s-a omogenizat, se adauga coaja de lamaie si stafidele tavalite prin faina.
Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor preincalzit.
Pentru glazura, se amesteca zaharul, cacaua, apa si esenta de rom pe foc. Cand incepe sa se ingroase, se adauga margarina, se da deoparte si se amesteca pana se topeste aceasta.
Blatul scos din cuptor se inteapa cu o furculita si se toarna glazura fierbinte.
Prajitura se raceste, apoi se portioneaza. Se orneaza cu nuca macinata sau cu nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu