INGREDIENTE 400g paste, 2 cepe mari, 1 ardei gras, 4 rosii ( 2 linguri pasta de tomate ), 5 catei usturoi, 2 oua, 3 linguri pesmet, 1/2 cana lapte, oregano, busuioc, sare, piper, putin cascaval.
PREPARARE Pastele se fierb si se scurg. Ardeii si rosiile se taie cubulete, ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se zdrobeste.
In trei linguri de ulei se caleste ceapa. Cand devine transparenta, se adauga ardeiul si rosiile si se lasa 5 minute. Daca se foloseste pasta de tomate, ea se adauga cu 10 minute inainte, de a lua de pe foc sosul.
Se toarna o cana de apa si se fierb legumele.
Pastele fierte se amesteca cu compozitia de legume si condimente si se toarna intr-un vas tapetat cu hartie de copt unsa. Ouale se amesteca cu lapte, cascaval ras si pesmet si se toarna deasupra pastelor.
Sufleul se da la cuptor incins in prealabil si se tine pana se rumeneste usor.
Truc Sosul de rosii are un gust deosebit, daca se adauga in el o lingurita de zahar si o lingurita de mustar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu