INGREDIENTE 12-15 gramajoare urzici, 1 ceapa mare, 5-6 catei usturoi, 2 linguri faina, 1 lingura cu varf malai, 3 linguri ulei.
PREPARARE Urzicile se curata si se spala bine, in mai multe ape. Intr-o cratita se fierbe apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se pun urzicile si se fierb 10 minute. Se lasa la scurs. In acest timp se caleste ceapa tocata marunt
Urzicile se dau prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ceapa calita. Se pun pe foc, se adauga treptat faina si malaiul, turnand din cand in cand zeama in care au fiert urzicile. Urzicile se amesteca continuu si rapid pentru a nu se prinde de cratita.
Usturoiul pisat se adauga spre sfarsit. Cand mancarea s-a ingrosat si a devenit cremoasa, este gata.
Mancarea se orneaza cu inele de ceapa si hrean ras.
Truc Urzicile nu se tin in apa, cat timp se spala, pentru ca isi pierd calitatile nutritive.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu