Ardei umpluti cu fasole boabe

INGREDIENTE  5 ardei grasi, 250g fasole boabe, 2 cepe, 2 linguri faina, 3 linguri ulei, 3 catei usturoi, 1 lingura pasta de tomate, 1 lingurita zahar, 1 lingurita tarhon uscat, patrunjel, sare, piper.
PREPARARE  Fasolea se fierbe, schimband apa de trei ori. Ardeilor li se taie un capacel si se curata.
   Cepele se toaca marunt si se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga si cateii de usturoi feliati. Se presara faina, se stinge cu apa si se amesteca continuu pana se ingroasa.
   Sosul racit se amesteca cu fasolea fiarta si scursa, cu verdeata, cu pasta de tomate, cu sarea si piperul.
   Ardeii se oparesc in apa clocotita, 5 minute. Se racesc si se umplu. Ei se asaza in tava cu putina apa si se fierb la cuptor, 30-35 minute. Din restul de ulei, zahar, 1 lingurita suc de lamaie, patrunjel tocat si zeama de la fiert fasolea se face un sos.
   Inainte de a servi ardeii, sosul se toarna peste ei.
   Truc  In oala in care fierbe fasolea boabe se adauga o ceapa intreaga, care se scoate la sfarsitul fierberii.
   Astfel, se poate evita balonarea  produsa de boabele de fasole.


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu