INGREDIENTE 1,5 kg portocale, 12 linguri rase gris, 24 linguri zahar, 6 oua, 1/2 plic praf de copt, 1 l apa, zahar vanilat, coaja de portocale.
MOD DE PREPARARE Se curata portocalele si se taie rondele. Se pun intr-o sita sa se scurga sucul.
Intr-o forma rotunda se caramelizeaza 12 linguri de zahar, peste care se asaza feliile de portocale.
Albusurile se bat spuma cu 12 linguri de zahar. In ele se incorporeaza galbenusurile, grisul in ploaie si praful de copt. Se amesteca usor cu telul de jos in sus. Compozitia se toarna peste portocale.
Se da la cuptor pana se rumeneste prajitura deasupra.
Intre timp, apa se fierbe cu coaja de portocale, zahar vanilat si trei linguri de zahar. Se scoate prajitura si se toarna siropul fierbinte.
Se acopera forma cu o folie de aluminiu. Prajitura se mai da la cuptor si se mai tine 30 minute.
Tortul se raceste si se rastoarna pe un platou. Se decoreaza cu zahar pudra sau frisca.
Truc Portocalele se curata mai usor de coaja, daca se oparesc in apa, 2 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu