INGREDIENTE Pentru aluat: 500g faina, 250g margarina, 7 linguri smantana, 1galbenus, 1 lingura otet, 1/2 plic praf de copt, 1/2 cana apa.
Pentru umplutura: 700g branza proaspata de vaci, 3 oua, 6 linguri zahar,2 linguri gris, coaja lamaie, zahar vanilat, stafide.
MOD DE PREPARARE Se amesteca ingredientele si se framanta un aluat potrivit de tare.El se da la frigider pana se prepara umplutura.
Branza de vaci se freaca cu zaharul, apoi se adauga ouale, grisul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Stafidele se tavalesc prin faina si se incorporeaza in crema de branza.
Din aluat se intind doua foi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa se asaza o foaie de aluat, peste care se pune umplutura. Deasupra se intinde a doua foaie si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor.
Truc Foile de placinta sunt mai elastice si se intind mai usor daca, in aluat, se adauga 1lingurita otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu