INGREDIENTE 1kg broccoli, 2 cepe, 4 linguri unt, 1 lingura cu varf faina, 1 cana lapte, 250g telemea rasa, 4 oua, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, piper, sare, nucsoara.
PREPARARE Broccoli se desface in buchetele care se fierb in apa cu sare, timp de 5-6 minute.Se scurg si se racesc, apoi se toaca marunt. In unt, se caleste ceapa tocata marunt. Cand a devenit sticloasa, se adauga faina, apoi laptele, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia ca o smantana. Se raceste, apoi se amesteca cu galbenusuri, broccoli, telemea, verdeata, sare, piper, nucsoara. La sfarsit, se incorporeaza albusurile spuma si se amesteca usor.
Se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da sufleul la cuptor incalzit in prealabil si se coace 50 de minute.Cand se raceste, se taie felii si se orneaza cu rosii si ardei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu