INGREDIENTE 1 broccoli, 100g unt, 2 linguri faina, 2 polonice cu lapte, 3 linguri smantana, 3-4 linguri telemea rasa, sare, piper.
PREPARARE Se desface broccoli in buchetele si se oparesc in apa cu sare. Separat, se topeste untul, se adauga faina si se stinge cu lapte. Se amesteca si se tine pe foc pana se ingroasa. Se raceste. In sosul alb se incorporeaza branza, ouale batute, smantana, piperul si sarea. Intr-un vas uns si tapetat cu pesmet, se aseaza buchetelele de broccoli si fasiile de ardei. Deasupra se toarna sosul si se da la cuptor preincalzit. Budinca se coace la foc potrivit, 30 de minute. Cand s-a rumenit, se presara cateva cubulete de unt. Se opreste focul si se mai lasa putin la cuptor.
Truc Conopida isi pastreaza culoarea daca in apa in care se opareste se presara o lingurita de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu