INGREDIENTE 1,5 cana zahar, 1,5 cana apa, 1/2 cana ulei, 1/2 cana nuca macinata, 3 cani faina, 3 linguri cu varf cacao, 1 plic praf copt, 100g stafide, 2 pachete zahar vanilat.
Glazura 5 linguri zahar, 1 lingura cu varf cacao, 3 linguri apa, 1/2 pachet margarina.
PREPARARE Se amesteca apa, uleiul si zaharul. Se presara nuca si faina putin cate putin, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Se incorporeaza cacaua, praful de copt si stafidele. Se obtine o compozitie groasa care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor, 30 de minute. Se verifica cu o scobitoare. Daca iese curata inseamna ca prajitura e coapta.
Ingredientele glazurii se amesteca pe foc mic. Se ia de pe foc, se adauga cateva picaturi de esenta de rom. Cand este inca calda, prajitura se taie in bucati. Se toarna glazura calda peste blatul cald. Se pudreaza cu nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu