INGREDIENTE 5-6 cartofi, 1 morcov mare, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, 1 ardei gras, 200g fasole verde congelata (conserva), 200g mazare congelata (conserva), 200 g pulpa rosii, 2-3 catei usturoi, 1 lingura pasta tomate, 3 linguri ulei, verdeata, piper boabe.
PREPARARE Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie rondele, iar radacina de patrunjel se rade. Se calesc toate in ulei incins. Cand legumele sunt pe jumatate patrunse, se adauga cartofii taiati bucati mari, fasolea,mazarea si boabele de piper. Se acopera cu apa calda si se fierb sub capac 20 de minute, la foc mic. Se potriveste gustul de sare, se adauga cateii de usturoi felii, pulpa de rosii, pasta de tomate, ardeii felii si verdeata tocata. Se mai lasa la fiert 15 minute.
Ghiveciul se serveste cald, dar este bun si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu