INGREDIENTE 400g fasole boabe, 2-3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 3 cepe, 250ml ulei, 50ml zeama de lamaie, boia, sare, piper.
PREPARARE Se pune la fiert fasolea si se schimba apa de trei ori. Se fierbe 2 ore, la foc mic. Dupa o ora, se adauga legumele intregi. Cand s-a fiert fasolea, se scoate ceapa. Se ia de pe foc si se strecoara fasolea.
Dupa ce s-a racit, se paseaza cu blenderul sau se da prin masina de tocat impreuna cu legumele fierte.
Pasta obtinuta se amesteca cu 150ml de ulei, adaugat putin cate putin, pana devine cremoasa. Se adauga zeama de lamaie, sare, piper. Se prajesc 2 cepe taiate solzisori in 100ml de ulei si se presara boia. Aceasta se toarna peste crema de fasole.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu