INGREDIENTE Pentru blat: 7 albusuri, 7 linguri zahar tos, 4 linguri faina, 10 linguri nuca macinata, 1 lingurita praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa.
Pentru crema: 7 galbenusuri, 10 linguri zahar, 10 linguri nuca macinata, 200g unt, esenta de vanilie.
Pentru glazura 1: 200g ciocolata alba, 2 linguri ulei.
Pentru glazura 2: 200g ciocolata amaruie, 2 linguri ulei.
PREPARARE Albusurile se bat spuma cu zaharul tos si vanilat. In ele se incorporeaza usor nuca, faina , coaja de lamaie, praful de copt. Compozitia se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Blatul se da la cuptor 30 de minute pana se rumeneste usor, apoi se raceste.
Ciocolata alba se topeste cu uleiul pe bain marie si se toarna pe blat. Se da la frigider pana se intareste ciocolata.
Acum se prepara crema, Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Se adauga untul si se amesteca bine cu zaharul topit. Se incorporeaza galbenusurile frecate cu doua linguri de zahar, apoi nuca macinata si esenta de vanilie.Crema se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit. Ea se intinde peste glazura alba. Blatul se da din nou la frigider o ora.
Ciocolata amaruie topita se intinde peste crema caramel si se da din nou la frigider pana se intareste si ciocolata neagra.
Se decoreaza cu frisca, ciocolata sau nuca de cocos.
Truc Glazura tortului va avea o suprafata neteda, daca se inmoaie cutitul in apa fierbinte si se intinde repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu