INGREDIENTE 1kg tacamuri de curcan si carne de curcan, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina mica, boabe de piper, sare, usturoi, lamaie.
PREPARARE Tacamurile si carnea se spala si se pun la fiert in apa rece. Apa trebuie sa acopere carnea de o palma. Dupa ce s-a curatat de spuma, se adauga legumele intregi si boabele de piper
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase, se ia putin lichid intre degete. Daca este lipicios, se stinge focul.
Piftia se lasa la racit pana a doua zi. Acum se indeparteaza grasimea formata la suprafata si se pune din nou la foc pana se incalzeste bine. Se scot legumele si carnea care se curata de pe oase. In supa se presara sare si usturoi pisat si se amesteca bine.
In castronele se toarna supa strecurata prin sita si se dau la rece, dar nu in frigider, pana se incheaga .
Peste supa inchegata se aranjeaza carnea fasii, morcovul rondele, fasii de castraveti murati si felii de lamaie curatate de coaja. Se mai lasa o ora la rece, dupa care se toarna restul de zeama. Acum se da la rece pana se incheaga bine.
Inainte de a sevi piftia, castronelul cu piftie se asaza intr-o cratita cu apa fierbinte, se tine un minut si se rastoarna pe o farfurie.
Piftia se serveste cu hrean sau mustar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu