INGREDIENTE Pentru blat 4 galbenusuri, 8 linguri zahar, 4 linguri unt, 10 linguri faina, 10 linguri lapte, 3 linguri cacao, 1 plic praf copt.
Pentru bezea 4 albusuri, 8 linguri zahar tos, 2 plicuri zahar vanilat.
Pentru glazura 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 2 linguri unt, 2-3 linguri apa.
MOD DE PREPARARE Galbenusurile se freaca cu unt si zahar. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga laptele, cacaua, faina si praful de copt.
Se tapeteaza o forma cu hartie de copt unsa si se toarna compozitia. Se da la cuptor.
Intre timp, se bat albusurile spuma si se adauga, treptat, zaharul pana se obtine o spuma tare. Cand blatul e aproape gata, se scoate tava si se intinde bezeaua. Se da, din nou, la cuptor, pana se aureste.
Se inchide focul si se lasa la cuptor, 1ora.
Se prepara glazura. Se amesteca zaharul, cacaua si apa si se fierb pana se ingroasa. Glazura se ia de pe foc si se freaca cu untul pana se topeste. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si, apoi, se intinde peste bezea.
Prajitura se da la frigider si se taie in bucati.
Truc Daca se pune un varf de cutit de sare, galbenusurile devin mai galbene, iar albusurile mai pufoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu