INGREDIENTE 4 cotlete de porc fara os, 4 linguri miere, 4 linguri suc de lamaie, 2 linguri pasta de tomate, boabe piper, boabe ienibahar, cimbru, sare, piper macinat, 500g cartofi noi.
PREPARARE Cotletele se presara cu sare si piper. Intr-o tava se toarna o cana cu apa si 2 linguri de ulei.
Se adauga boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru. Separat, se incalzeste mierea cu sucul de lamaie.
Cotletele se asaza in tava si se ung cu amestecul de miere.
Se acopera totul cu folie de aluminiu si se da la cuptor incins. Cu 20 de minute, inainte de a fi gata, se scoate folia si se da din nou la cuptor. In sosul din tava, se adauga pasta de tomate si mararul tocat si se mai fierbe 10 minute.
Friptura se serveste cu cartofi noi si sos. Peste cartofii fierti se toarna o lingura de unt fierbinte si se presara marar tocat.
Truc Cartofii noi se fierb in apa clocotita, pentru a-si pastra vitaminele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu