INGREDIENTE 4 oua mari, 8 linguri zahar, 15 linguri cu varf faina, 6 linguri apa, 1 pahar ulei, 1 plic praf de copt, zahar vanilat, coaja de portocala, 4 portocale.
MOD DE PREPARARE Mai intai, din zahar si apa se fierbe un sirop care se lasa la racit 10 minute.
Portocalele se curata de coaja si se taie felii. se lasa cateva minute sa se scurga de suc.
Galbenusurile se freaca cu uleiul,zaharul vanilat si coaja de portocala rasa.
Separat, se bat albusurile, adaugand putin cate putin siropul de zahar pana devin o spuma tare. Peste albusuri se pune compozitia de galbenusuri si se amesteca incet, de jos in sus. Se presara faina si praful de copt. Pasta obtinuta se amesteca cu grija, tot prin miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa, Deasupra se asaza feliile de portocale care se presara cu zahar.
Facultativ, se poate presara si scortisoara. Panispanul se da la cuptor preincalzit pana incepe sa se rumeneasca.
Truc Pandispanul devine mai pufos, daca faina se cerne de doua ori.
Gustos si racoritor.
RăspundețiȘtergereFoarte bun.
Merita incercat!
RăspundețiȘtergereSe prepara repede si are o aroma placuta datorita portocalelor.