INGREDIENTE Pentru aluat: 1 pachet margarina, 1 pahar smantana, faina.
Pentru crema: 6 oua, 5 cani lapte, 12 linguri zahar, 10 linguri faina, esenta vanilie, zahar vanilat.
MOD DE PREPARARE Din margarina, smantana, putina sare si faina se face un aluat potrivit de tare care se da la frigider pana a doua zi. Se intind doua foi si se coc, separat, la cuptor. Una din ele, cat este inca fierbinte, se taie in patrate de 5 cm.
Pentru crema, galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga treptat faina si laptele,apoi esenta de vanilie si zaharul vanilat. Aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa ca o smantana.
Albusurile se bat cu 6 linguri de zahar pana devin o spuma tare. Crema luata de pe foc se racoreste 10 minute si se amesteca cu spuma de albusuri.
Intr-o tava se asaza foaia intreaga, se intinde crema de vanilie racorita, iar deasupra se aranjeaza patratele taiate.
Se da prajitura la frigider, o ora, se taie in patrate si se presara zahar pudra.
o prajitura ff buna :)
RăspundețiȘtergere