INGREDIENTE 1,5 kg chefal (crap, cod ), 1 ceapa, 2 ardei grasi, 3 catei usturoi, 2 lamai, 1/2 kg ciuperci proaspete, 1 legatura patrunjel, cimbru, rozmarin, sare, piper.
MOD DE PREPARARE Pestele se curata si se taie in bucati potrivite. Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt, iar ardeii se taie cuburi. Ciupercile se lasa intregi, daca sunt mici, iar, daca sunt mari, se taie in jumatati.
Intr-un castron se amesteca rosiile, ciupercile, ceapa, usturoiul pisat, patrunjelul tocat, rozmarinul, cimbrul si trei linguri de ulei.
Intr-o tava se asaza legumele pregatite, iar peste ele pestele. Bucatile de peste se presara cu sare, piper si se stropesc cu zeama lamailor. Totul se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 45 de minute.
Se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor pana incepe sa se rumeneasca pestele.
Truc Dupa ce s-au spalat ciupercile, se tin in apa cu sare pana se pregatesc. Astfel, nu se vor innegri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu