Prajitura cu visine
INGREDIENTE Pentru blat : 4 oua, 2 cesti zahar tos, 2 cesti ulei, 2 cesti lapte, 4 cesti pline varf cu faina, 1 pachet praf de copt, 2 linguri cacao, zahar vanilat.
Pentru umplutura :400 g visine, 4 linguri zahar, 2 linguri faina.
Pentru glazura : 250 g unt (margarina), 4 linguri zahar, 8 linguri faina, scortisoara.
MOD DE PREPARARE Visinele se spala, li se scot samburii si se presara cu zahar. Se lasa o jumatate de ora, apoi se asaza intr-o sita pentru a se scurge sucul format.
Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma. Se toarna putin cate putin uleiul si se freaca. Se incorporeaza laptele, zaharul vanilat si faina. Va rezulta o compozitie moale care se imparte in doua parti. O parte din compozitie se amesteca cu cacao.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia maro, apoi compozitia galbena. Deasupra se asaza visinele trecute prin faina. Margarina moale se amesteca cu zahar, faina si scortisoara. Cu o lingura se imprastie aluatul deasupra fructelor.
Prajitura se coace pana se rumeneste usor.
Truc Zaharul vanilat si coaja de lamaie se adauga, intotdeauna, in amestecul de oua si zahar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu