Placinta taraneasca cu branza
INGREDIENTE Pentru aluat 500 g faina, 150 margarina (unt), 1 ou, 1 lingura otet, 1 cana apa, sare.
Pentru umplutura 400 g telemea oaie (vaca ), 3 oua, 2-3 linguri smantana.
MOD DE PREPARARE Din margarina, ou, otet, sare, apa si faina se face un aluat din care se intind 3 foi subtiri. Telemeaua rasa se amesteca bina cu ouale si smantana.
Pe jumatate de foaie se intinde umplutura, se acopera cu cealalta jumatate , se preseaza marginile si se increteste foaia. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se asaza 3 foi de aluat incretite.
Placinta se stropeste cu o jumatate de cana de ulei si se da la cuptor. Cand a inceput sa se rumeneasca, se toarna deasupra un amestec facut dintr-o jumatate de cana de lapte proaspat sau acru si 2 oua. Se da din nou, la cuptor, pana cand placinta se aureste frumos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Originala reteta.
RăspundețiȘtergerePromit sa o incerc.
Am o intrebare doar: cele trei foi incretite se suprapun sau se aseaza una linga cealalta?
O seara buna!
Tare gustoasa trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergere