INGREDIENTE Pentru blat: 8 linguri faina, 1 ou, 4 linguri margarina, 4 linguri zahar, 4 linguri smantana, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat.
Pentru crema: 3 oua, 7 linguri zahar, 5 linguri ulei, 500g branza proaspata de vaci, 500 ml lapte, 1 plic praf budinca de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat.
PREPARARE Se amesteca bine oul cu zaharul, se adauga margarina moale, smantana si faina cu praful de copt. Se face un aluat moale. Separat, se omogenizeaza galbenusurile, zaharul, uleiul, praful de budinca, branza, laptele si zaharul vanilat. Crema trebuie sa curga.
Aluatul se intinde cu mana intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa. El se ridica putin si pe marginile tavii.
Peste aluat se toarna crema. Se da la cuptor incins pana se coaguleaza. Intre timp, se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar. Se scoate tava din cuptor, se intinde spuma de albusuri si se da la cuptor din nou pana se rumeneste bezeaua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu