INGREDIENTE Pentru foi: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 4 linguri pesmet, 4 linguri nuca macinata, 1 lingura faina, 1 plic praf de copt.
Pentru crema: 250 ml lapte, 2 linguri cu varf praf de budinca de vanilie, 250 g nuca macinata, 200 g unt, esenta de vanilie.
PREPARARE Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se incorporeaza pesmetul, nuca, faina si praful de copt cu miscari usoare, verticale. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit.
Intre timp se prepara crema. Se dizolva zaharul in lapte. Se adauga praful de budinca si se amesteca cu telul, pe foc mic pana se ingroasa. Se da de pe foc si se incorporeaza in crema untul bucati mici pana se topeste. In crema racita se adauga nuca si esenta de vanilie.
Crema se intinde peste blatul racit. Se da la frigider cel putin 2 ore. Prajitura se taie bucati si se orneza cu nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu