INGREDIENTE Pentru blat: 2 cani apa, 1 cana zahar tos, 1/2 cana ulei, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 3 cani faina, zahar vanilat.
Pentru crema caramel: 1 cana zahar, 5 linguri faina, 500 ml apa, 1/2 pachet margarina.
Pentru crema de cacao: 5 linguri amidon sau faina, 3 linguri cacao, 2,5 cani apa, 6 linguri zahar, 1/2 pachet margarina, esenta de vanilie.
Pentru glazura: 3 linguri zahar, 1 lingura cu varf de cacao, 1 lingura faina, 1 lingura ulei, 1/2 pahar apa fierbinte.
MOD DE PREPARARE Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si cacao. Apa si uleiul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca pana se obtine o compozitie cremoasa.
Aluatul se transfera intr-o forma rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor preincalzit, timp de 40 de minute. Blatul racit se taie in 3 straturi.
Pentru prima crema, zaharul se caramelizeaza intr-un vas, la foc mic. Se adauga faina, apoi se toarna apa fierbinte, cu multa grija, pentru a nu ne arde stropii, care se imprastie. Se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema. Aceasta se ia de pe foc si se adauga in ea margarina.
Urmeaza prepararea cremei de cacao. Intr-o craticioara, se amesteca zaharul, cacao si amidonul cu ajutorul unui tel. Dupa ce se toarna apa, se asaza pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se adauga margarina si esenta de vanilie.
Foile de blat se insiropeaza cu zeama de compot sau cu sirop din apa, zahar si coaja rasa de lamaie, preparat pe foc si racit.
Foile de blat se insiropeaza cu zeama de compot sau cu sirop din apa, zahar si coaja rasa de lamaie, preparat pe foc si racit.
Cremele se intind peste doua foi de blat, iar deasupra, peste ultima, se asaza glazura fierbinte.
Pentru glazura, se amesteca pe foc toate ingredientele, pana dau intr-un clocot.
Tortul se orneaza cu fructe din compot sau cu fructe proaspete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu