INGREDIENTE 400 g naut uscat, 2 cepe, 2 morcovi mici, 2 ardei grasi proaspeti sau copti, 7-8 catei usturoi, 3 linguri ulei, 3 linguri pasta de rosii, sare, piper macinat, oregano, patrunjel proaspat tocat.
MOD DE PREPARARE Nautul se spala si se lasa in apa rece pana a doua zi, cam 12-15 ore.
El se scurge, se clateste in mai multe ape si se pune la fiert cu o bucatica de telina si doua foi de dafin.
Fierberea va dura in jur de 2 ore. Cand bobul se striveste intre degete, nautul este gata.
Fierberea va dura in jur de 2 ore. Cand bobul se striveste intre degete, nautul este gata.
Cepele se taie marunt, ardeii se taie fasii si morcovii se rad. Aceste legume se calesc in ulei 5 minute.
Se adauga cateii de usturoi si pasta de rosii si se mai calesc 3 minute. Acum, se adauga nautul scurs si apa cat sa acopere legumele. Mancarea se fierbe sub capac, 30 de minute. Ea se seveste cu patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu