Gem de kiwi

 

INGREDIENTE  1kg kiwi, 600g zahar, 1 lamaie, 1\2 cana apa.
MOD DE PREPARARE  Fructele se curata de coaja si de partea alba, lemnoasa. Ele se taie felii subtiri, se presara cu zahar si se dau la rece, o ora. Apoi, se pun la fiert impreuna cu apa. Se indeparteaza permanent spuma care se formeaza deasupra.
   Fructele se fierb la foc mic, amestecand des pentru a nu se prinde de cratita. Cand incepe gemul sa se ingroase, se toarna zeama de lamaie.
   Vom face o proba ca sa vedem, daca gemul e gata. Pe o farfurioara se pune o lingurita de gem si se lasa sa se raceasca. Daca gemul s-a inchegat ca o pasta inseamna ca trebuie sa il luam de pe foc.
   Gemul fierbinte se pune in borcane si se capseaza. Se lasa invelite in prosoape de bucatarie pana a doua zi, cand se asaza in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu