INGREDIENTE 1 pulpa si 2 aripi de curcan, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1/2kg ciuperci, 1 legatura leurda (3-4 catei de usturoi), 300ml supa de pui (legume), 4-5 ardei copti (optional), zeama de la doua lamai, oregano, busuioc uscat, salvie, piper, sare, marar tocat, 1 pahar vin.
MOD DE PREPARARE Carnea se spala si se taie in bucati. Legumele se curata si se spala.
Morcovii se taie bastonase. Daca sunt mici, ciupercile se lasa intregi. Ciupercile mari se taie felii. Ceapa se taie julien.
Intr-o tava unsa cu ulei se asaza bucatile de carne. Printre ele se aranjeaza morcovii, ciupercile si ceapa. Carnea se presara cu busuioc, salvie, oregano, piper macinat. Se toarna supa, se acopera tava cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor.
Dupa o ora, se intoarce carnea, se toarna zeama de lamaie si se presara din nou condimente. Peste legume se presara leurda tocata sau usturoi pisat si marar tocat. Acum se adauga si ardei copti taiati fasii. In tava se toarna vinul si supa, daca mai este nevoie. Tava se lasa descoperita si se da la cuptor. Din cand in cand, carnea se unge cu sosul din tava.
Friptura se tine la cuptor pana se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu