INGREDIENTE 4 oua, 10 linguri zahar tos, 6 linguri ulei, 10 linguri lapte, 15 linguri rase de faina, 1 plic praf de copt, zahar vanilat, 1 plic praf de budinca de vanilie, 1 plic praf de budinca de cacao, un pumn de nuca macinata.
Pentru glazura: 200g ciocolata, 2 linguri zahar pudra, 100g unt, esenta de vanilie.
MOD DE PREPARARE Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se amesteca bine.Albusurile spuma se incorporeaza cu atentie, cu miscari de jos in sus.
Compozitia se imparte in doua parti. Intr-una din ele se adauga praful de budinca de cacao si se toarna in tava cu hartie de copt. Deasupra ei se presara nuca macinata si se da la cuptor 10 minute.
Se scoate tava si se toarna restul de compozitie amestecata cu praful de budinca de vanilie.
Prajitura se da din nou, la cuptor pana se coace. Se raceste si se insiropeaza cu zeama de compot sau cu sirop preparat din zahar, apa si coaja rasa de lamaie.
Ingredientele pentru glazura se topesc pe foc mic si se toarna peste prajitura racita. Peste glazura se presara nuca macinata sau nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu