INGREDIENTE 1 cana ulei, 2 cani zahar, 2 cani apa minerala, 3 cani faina, 1 plic praf copt, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 5-6 mere potrivite 1 lingura cacao.
MOD DE PREPARARE Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Faina se amesteca cu praful de copt. Zaharul si apa minerala se amesteca bine pentru a dizolva cristalele de zahar. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si merele si se omogenizeaza totul foarte bine.
Faina se incorporeaza bine cu ajutorul telului, in compozitie. Din aceasta, se opreste o ceasca si se amesteca cu cacao.
Compozitia alba se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cu o lingurita compozitia cu cacao si se amesteca usor cu compozitia alba.
Prajitura se da la cuptor pana se rumeneste.
Se decoreaza cu zahar pudra sau felii subtiri de mere.
Truc Orice prajitura devine pufoasa, daca se inlocuiesc ouale cu lapte, smantana sau apa minerala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu