INGREDIENTE 500g cartofi, 500g ciuperci, 2 cepe, 2 morcovi, 2 linguri pasta de tomate, 2 linguri faina, patrunjel si marar tocat, sare, piper,putina nucsoara, 4 linguri ulei, praf de usturoi, 1 lingurita pesmet.
MOD DE PREPARARE Cartofii se fierb in coaja. Cand s-au racit, se decojesc si se taie felii. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoare mare,apoi se calesc in ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si se mai fierb 5 minute.
Ciupercile taiate felii se fierb, se scurg si se dau prin masina de tocat. Ciupercile se amesteca cu ceapa si morcovii, se adauga verdeata tocata, condimentele si pesmetul.
Intr-o tava unsa cu ulei se asaza un strat de cartofi , unul de sos de ciuperci si ultimul strat tot de cartofi.
Intr-o craticioara se incinge o lingura de ulei, se caleste o lingura de faina si se stinge cu cateva linguri de apa. Se tine pe foc pana se ingroasa sosul. Acesta se toarna peste musaca. Deasupra se presara pesmet.
Tava se da la cuptor, 30 de minute.
Truc Musacaua, pilaful si budincile se reincalzesc numai pe baie de aburi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu