INGREDIENTE Pentru aluat in foi : 250g margarina, 1 cana apa minerala, 5 linguri ulei, 2 linguri otet, 600 faina, 15g drojdie proaspata.
Pentru umplutura : gem
Mod de preparare Se amesteca drojdia cu apa. Se toarna otetul si uleiul pana se omogenizeaza. Se adauga faina si se face un aluat moale care se desprinde de pe maini.
Se intinde o foaie dreptunghiulara care se marcheaza usor in trei parti, pe latura lunga.
Foaia se unge cu margarina moale pe doua parti alaturate. Se aduce partea laterala neunsa la mijloc.
Partea laterala unsa se impatureste peste partea neunsa.
Aluatul se da la frigider cateva ore sau pana a doua zi.
Din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara care se taie in fasii lungi peste care se intinde gemul. Din fiecare bucata taiata se fac rulouri care se taie in bucati mai mici sau mai mari, dupa cum dorim.
Cuptorul aragazului se incinge bine.
Pateurile se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la cuptor la foc mai mare pana se rumenesc usor.
Truc Pentru ca aluatul de placinta sau de pateuri sa fie elastic, se folosesc toate ingredientele reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu