INGREDIENTE 500g urda, 1 ceasca orez, 2 cepe, 1/2 cana bors, 3 linguri ulei, 2 linguri malai, 1 legatura marar, maghiran, turmeric, sare, pipre, foi de vita, 2 linguri pasta de tomate, 2-3 rosii.
PREPARARE Ceapa tocata marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se mai lasa cateva minute pe foc.
Se incorporeaza jumatate din mararul tocat, urda, malaiul si condimentele. Frunzele de vita se spala, se indeparteaza coditele si se oparesc cu apa. Se inveleste cate o lingura de compozitie in frunza de vita. Intr-o cratita se asaza crengute de marar si foi de vita, apoi sarmalutele. Intre straturile de sarmalute se pun fire de marar, felii de rosii si pasta de tomate dizolvata in putina apa. Sarmalutele se acopera cu frunze de vita.
Se toarna o cana cu apa calda, se acopera cratita cu capac si se dau la cuptor. Dupa o jumatate de ora, se toarna borsul, se ia capacul si se mai dau la cuptor o jumatate de ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu