INGREDIENTE 4 oua, 1,5 cana zahar, 2 cani faina, 1/2 cana ulei, 1/2 cana apa minerala, 1 plic praf copt, zahar vanilat, 800g cirese.
PREPARARE Ciresele se spala, li se scot samburii si se scurg intr-o sita.
Ele se asaza intr-o tava, se presara 1/2 cana de zahar si 2-3 cubulete de unt. Se dau la cuptor si se tin 20 de minute.
Intre timp se prepara aluatul. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul. Albusurile se bat cu o cana de zahar. In compozitia de albusuri se incorporeaza galbenusurile, apa minerala, zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se amesteca usor, de sus in jos.
Se scoate tava din cuptor, se toarna cu atentie aluatul peste cirese. Se da la cuptor prajitura, inca 25 de miute. Inainte de servire se presara zahar pudra.
Truc Prajitura capata o culoare frumoasa daca galbenusurile se freaca, mai intai, cu putina sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu