INGREDIENTE Pentru aluat: 500g faina, 1 pachet unt, 20g drojdie de bere proaspata, 1 ou, 1 galbenus, 2 linguri zahar, 4 linguri lapte, putina sare.
Pentru umplutura: 3-4 mere, zahar dupa gust, scortisoara.
Pentru uns pateurile: 1 ou.
PREPARARE Untul moale, la temperatura camerei, se amesteca cu 200g faina. Din restul de ingrediente se face un aluat care se lasa o ora sa se odihneasca si, apoi, se tine la frigider o ora.
Din aluat se face o foaie, se unge cu pasta de unt si se pliaza marginile spre interior. Se da la frigider o jumatate de ora. Se intinde cu sucitorul o foaie dreptunghiulara. O latura lunga se indoaie peste cealalta latura lunga. Latura scurta din dreapta se aduce la mijloc, iar latura scurta din stanga se aduce tot la mijloc. Aluatul se mai indoaie inca o data, ca o carte. Se da la rece o ora.
Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara care se taie in fasii late de 10 cm. In mijlocul fasiilor, se asaza merele rase peste care se presara zahar si scortisoara. Se ung laturile lungi cu ou batut, se indoiesc si se apasa bine. Se taie bucati de 10 cm si se cresteaza pe latura lipita cu un cutit.
Pateurile se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se dau la cuptor preincalzit, 15 minute.
Aceste pateuri fragede si gustoase se pot umple cu mac sau nuci.
Truc Drojdia de bere se inveleste in folie de aluminiu si se pastreaza la frigider, 2-3 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu