INGREDIENTE 1kg praz, 1/2 kg rosii ( 2 linguri pasta de tomate ), 300g masline, 2 linguri ulei, patrunjel.
PREPARARE Prazul se curata de frunzele exterioare si se spala. Partea alba a tulpinii se taie rondele groase de 1cm. Acestea se calesc in ulei, se toarna o cescuta de vin alb sau apa.
Cand incepe sa se inmoaie prazul, se adauga rosiile decojite si taiate in felii subtiri, maslinele, cateva felii de lamaie si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca a scazut sosul se mai adauga apa. Se mai fierbe mancarea 10 minute.
Cand se ia de pe foc, se presara patrunjel.
Truc Prazul se taie in momentul folosirii, deoarece se oxideaza in contact cu aerul.
Truc Prazul se taie in momentul folosirii, deoarece se oxideaza in contact cu aerul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu