INGREDIENTE Pentru crema: 4 oua, 2 cani lapte, 4 linguri zahar blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat.
1 kg mere mai acrisoare, 1 cana zahar tos, 4 linguri unt.
MOD DE PREPARARE Merele curatate de coaja se dau pe razatoare. Intr-o cratita de 4 kg se topeste cana de zahar. Se asaza merele rase si se imprastie deasupra untul. Se tin in cuptor, pana cand merele devin usor maronii.
Intr-o craticioara, se ard patru linguri de zahar. Se toarna laptele si se lasa pe foc pana se dizolva zaharul. Se raceste si se adauga ouale. Aceasta compozitie se toarna cu atentie si incet peste mere.
Se da la cuptor pana se incheaga crema.
Acum se pregateste pandispanul. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la sfarsit, albusurile batute spuma. Aluatul se toarna peste crema cu mere si se lasa la cuptor pana cand se rumeneste pandispanul.
Tortul se racoreste si apoi se rastoarna cu ajutorul unui platou, pus deasupra vasului cu tort.
Se decoreaza cu felii de mere si nuca de cocos.
Truc Cand se coace blatul de tort, nu se deschide cuptorul primele 10 minute, pentru a nu cadea aluatul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu