INGREDIENTE 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 2 cepe, 1 ardei, leustean, 400g ciuperci, 1 ou, 2-3 linguri pesmet, marar, patrunjel, sare, piper, 1/2 l suc rosii, 1 cana bors.
PREPARARE Morcovii, patrunjelul si telina se rad, o ceapa se toaca marunt, iar ardeii se taie fasii sau cubulete.
Se caleste ceapa in doua linguri ulei. Dupa 5 minute, se adauga legumele rase si se tin10 minute. Se toarna apa si se fierb legumele.
Ciupercile taiate in sferturi se fierb, apoi se scurg foarte bine. Ele se dau prin masina de tocat. In pasta obtinuta se incorporeaza verdeata tocata, sarea, piperul, oul si pesmetul pana se obtine o compozitie groasa.
Perisoarele se modeleaza cu mainile ude si se adauga in supa de legume care fierbe incet, nu in clocote.
Cand sunt aproape gata perisoarele, se toarna borsul fiert separat sau zeama de varza acra.
Se adauga sucul de rosii si leusteanul tocat. Cand s-au ridicat perisoarele deasupra, ciorba este gata.
Truc Ciupercile raman albe daca se clatesc in apa in care am turnat doua linguri de zeama de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu