INGREDIENTE 5 oua, 1cana zahar, 2,5 cani faina, 1 cana ulei, 1 cana apa minerala, 1 plic praf de copt, esenta de vanilie.
PREPARARE Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema. Se adauga uleiul, apa minerala, faina, praful de copt, albusurile spuma si se incorporeaza usor.
Compozitia, care arata ca un aluat subtire, se imparte in doua parti. Intr-una din parti se adauga 3 linguri de cacao, iar in cealalta 3 linguri de faina si esenta de vanilie. Se folosesc doua polonice pentru a aseza compozitia.
Intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt, se toarna un polonic din compozitia cu vanilie, in mijlocul formei. Exact in centrul compozitiei albe se toarna un polonic cu compozitia de cacao. Astfel, se procedeaza pana se termina compozitia. Nu se niveleaza prajitura. Mare atentie, sa nu se incline tava, pentru a nu distruge cercurile bicolore. Se da la cuptor.
Delicioasa!
RăspundețiȘtergere