INGREDIENTE 8 ardei grasi, 300 branza proaspata de vaci, 200 telemea, 2 oua, 1 lingura gris, 2 linguri smantana, cimbru, oregano.
Pentru sos : 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte (apa).
MOD DE PREPARARE Se taie cate un capacel de la fiecare ardei, Ardeii se curata, se spala si se scurg. Telemeaua rasa se amesteca cu branza de vaci, smantana si grisul. Se prepara un sos alb. Se incinge untul, se presara faina si se dilueaza cu apa. Se amesteca continuu pana se ingroasa sosul.
Cand s-a racit, se incorporeaza galbenusurile, apoi, albusurile spuma. Aceasta compozitie se amesteca cu branza pregatita. Totul se sareaza, se condimenteaza cu piper, cimbru si oregano.
Ardeii se umplu si se acopera fiecare cu capacelele proprii. Se asaza intr-o forma cu un pahar de supa (apa).
Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor, 35 de minute.
Cu zece minute, inainte de a fi gata, se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor 10 minute.
Ardeii se servesc presarati cu rozmarin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu