INGREDIENTE 1 kg mere, 1 cana zahar, 1 cana lapte, 1 pahar ulei, 2 cani faina, 4 oua, 1 plic praf copt, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat.
MOD DE PREPARARE Merele se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri. Galbenusurile se freaca cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul si apoi, laptele. Compozitia se amesteca cu faina si praful de copt. In final, se adauga si albusurile batute spuma.
Aluatul trebuie sa fie fluid, ca o smantana groasa. Merele rase se amesteca cu 4 linguri de zahar si putina scortisoara (optional ). Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitie peste care se intinde un strat de mere. Deasupra se toarna restul de aluat. Se da la cuptor preincalzit, pana se rumeneste frumos prajitura.
Truc Spuma de albusuri se dubleaza daca, se adauga, pentru fiecare albus, o lingura de apa.
ciao complimenti per il blog ti seguo se ti va passa da me ciao
RăspundețiȘtergereSono lieto di aver trovato il mio blog. Grazie! Ciao!
RăspundețiȘtergereVio
Tiene muy buena pinta, buena receta, saludos...
RăspundețiȘtergere