Zucchini la cuptor

INGREDIENTE  2 dovlecei "zucchini "mari, 3 oua, 10 linguri lapte, 2 linguri smantana, 3 linguri cu varf faina, 1/2 plic praf de copt, 1 ceapa potrivita, 1 ardei gras rosu (galben), 2 catei usturoi, 1 legatura patrunjel proaspat, 2 linguri ulei, 100g cascaval, oregano, busuioc uscat, sare, piper.
PREPARARE  Dovleceii cu coaja se taie felii potrivite. Se presara sare si se lasa la scurs, in strecuratoare, o ora. Intre timp, se toaca marunt ceapa, iar cateii de usturoi se piseaza. Ardeiul se taie cubulete.
   Ouale se bat bine, se incorporeaza uleiul, laptele, smantana. Se adauga faina si praful de copt si se bate cu telul. Sosul obtinut se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul tocat, oregano, sare, piper, busuioc.
   Dovleceii se spala si se usuca cu servetele de hartie. Peste dovlecei se toarna compozitia de mai sus si se amesteca bine.
   Intr-un vas uns si tapetat cu pesmet,se asaza dovleceii in straturi. Intre straturile de felii de dovlecei se presara ceapa si ardeiul tocate. Ultimul strat va fi din felii de zucchini.
   Deasupra se toarna sosul ramas dupa ce s-au amestecat dovleceii. Se dau la cuptor incins in prealabil, la foc potrivit, 30 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se presara cascavalul ras si  se mai tin dovleceii in cuptor, 10 minute.
   Se servesc cu smantana sau mujdei de usturoi.
  Truc  In faina care se amesteca cu lapte (apa) se presara sare si, astfel, nu se mai formeaza cocoloase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu