Cuisoarele sunt originare din Indonezia, din insulele Moluce. Astazi se cultiva in Sri-Lanka, Madagascar si Brazilia.
Aspect Cuisoarele sunt mugurii florilor unui arbore exotic. Bobocii de culoare purpurie se culeg manual, inainte ca ei sa se deschida, de la arborii in varsta de 6 ani. Gustul lor este iute-dulceag, iar mirosul foarte aromat, picant. Ei se recolteaza de doua ori pe an, in iunie si decembrie.
Mugurii se usuca la soare si devin de culoare brun-ruginie. Ei au forma de mici cuie. Observate cu atentie, ele seamana cu o faclie sau cu un trandafir imbobocit. Frunzele ovale sunt groase si lucioase.
Cuisoarele se gasesc intregi sau macinate. Cuisoarele macinate isi pierd mirosul si gustul.
Mod de folosire In Europa, ele se folosesc la muraturi, vin fiert, peste fiert. Cuisoarele sunt un condiment placut la prepararea biscuitilor si a turtei dulci. Adaugate in vinul fiert si ceai, dau acestora o aroma deosebita.
Mirosul puternic al cuisoarelor da un gust special pestelui, carnii de vinat, de pui, verzii rosii si carnii afumate. Ele sunt un conservat natural de alimente. Un singur boboc uscat pus in mancare cu carne o pastreaza proaspata 24 de ore.
Cele mai bune cuisoare sunt acelea care strivite intre degete degaja o aroma dulce.
Indicatii Ele sunt considerate cele mai puternice dezinfectante naturale. Astfel, sunt eficiente impotriva streptococilor si stafilococii in afectiunele digestive si genitale cauzate de bacterii.Cuisoarele mestecate ne scapa de dureri de dinti, diaree, crampe la stomac. Datorita unei substante care combate inflamatiile si infectiile, cuisoarele previn formarea cheagurilor de sange.
O cura de 30 de zile cu cate 5 cuisoare macinate si adaugate in compot sau salata de fructe ajuta la cresterea imunitatii.
Ele contin o cantitate mare dintr-un compus "eugenol", care previne toxicitatea poluantilor din mediu, dar, se pare, ca previne cancerul digestiv sau inflamatiile din organism.
Cuisoarele alunga si moliile. Se inteapa cu ele o portocala sau se asaza in saculet de panza, in sifonier. Pentru un somn linistit si pentru a imbogati starea de spirit, se infig cuisoare intr-o lamaie si se tin pe noptiera.
Contraindicatii Cuisoarele nu sunt recomandate in timpul sarcinii. Persoanelor cu ulcer sau colita si persoanele cu probleme de coagulare a sangelui nu trebuie sa le consume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu