Rozmarinul este originar din zona mediteraneeana. In limba latina, rozmarin inseamna"trandafirul Mariei".
Aspect El se cultiva in jardiniere pentru uz culinar, cat si ca planta decorativa.
Frunzele lui seamana cu acele bradului. Florile sunt mici si parfumate, albe, rosii sau albastre in functie de specie. Rozmarinul infloreste la inceputul verii. Rozmarinul este puternic condimentat.
Gustul este rasinos si aromat. Cand se usuca, gustul e usor amar si iute.
Mod de folosire Frunzele rozmarinului se folosesc proaspete sau uscate.
Aroma sa de conifer merge de minune cu oua, fasole, cartofi. Rozmarinul este de neinlocuit pentru carnea la gratar. Este ideal la prepararea mielului. Rozmarinul se asaza sub carnea de miel, pregatita la cuptor. Ramurile de rozmarin proaspat pot fi folosite ca tepuse pentru frigarui de carne si legume.
Rozmarinul aromatizeaza uleiul de masline. El este si planta melifera, fiind cunoscuta "mierea de rozmarin. Ramurelele de rozmarin se asaza in dulapurile cu imbracaminte si alunga moliile.
Indicatii Rozmarinul contine uleiuri care stimuleaza activitatea creierului, imbunatatind memoria.
Consumat in mancare sau sub forma de ceai, el alunga durerile de cap si durerile abdominale.
Cateva frunze de rozmarin arse in camera purifica aerul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu