INGREDIENTE 1 varza dulce, 3 cescute de orez, 2 cepe, 3 rosii, 4 linguri ulei, 4 linguri pesmet, 1 legatura marar proaspat, cimbru, cateva seminte de chimen, piper, 150g smantana.
PREPARARE Varza se taie fideluta si se freaca cu putina sare. Se caleste in 2 linguri de ulei, se amesteca pentru a nu lipi de cratita. Dupa cateva minute, se adauga rosiile cubulete, se presara marar tocat, cimbru si seminte de chimen. Se toarna cate putina apa pana cand se inmoaie varza.
Separat, se prajesc in 2 linguri de ulei cepele tocate marunt. Cand ceapa devine transparenta, se adauga orezul si se amesteca cateva minute. Dupa aceea, se toarna doua cesti de apa si se presara sare si piper. Se acopera si se lasa sa fiarba.
Se unge un vas cu ulei si se presara cu pesmet. Se asaza un rand de varza, unul de orez si ultimul rand de varza. Intre straturi se presara pesmet. Deasupra se toarna smantana. Se presara putin pesmet si se stropeste cu putin ulei. Se coace budinca pana se rumeneste.
Truc Daca vrem ca budinca sa fie de post, inlocuim smantana cu doua cesti de apa calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu