INGREDIENTE 3 linguri zahar, 1 ou, 100g unt, 4 linguri smantana, 16 linguri faina, 1 praf de copt, 300g gem, 8 oua, 7 linguri zahar, 12 linguri nuca macinata, zahar vanilat, esenta de vanilie.
MOD DE PREPARARE Se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga smantana, untul moale, praful de copt si treptat faina. Se framanta un aluat, care se imparte in doua parti. Se intind cu sucitorul doua foi. Prima foaie, infasurata pe sucitor se asaza intr-o tava cu hartie de copt, apoi pe ea se intinde gemul.
Cele 8 albusuri se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga usor, cu grija, cu miscari de jos in sus, galbenusurile, nuca macinata si esenta de vanilie. Se asaza aceasta compozitie peste gem.
A doua foaie, tot cu ajutorul sucitorului, se asaza peste umplutura si se inteapa cu furculita din loc in loc. Prajitura se coace pana se umeneste usor. Ea se taie rece si, optional,se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu