INGREDIENTE 800g carne tocata amestec, 2 cepe, 1 morcov 1 ardei gras, 3-4 catei usturoi pisati, 2 oua crude, 5 oua fierte, 2-3 linguri pasta de tomate, 2 linguri smantana, 2 linguri pesmet, sare, piper, busuioc, cimbru.
Pentru glazura 5 linguri ketchup (sos rosii), 3 linguri otet, 1 lingura zahar.
MOD DE PREPARARE Ceapa tocata, morcovul ras fin si ardeiul cubulete se calesc in putin ulei, 3-4 minute, apoi se racesc.
Se amesteca carnea, legumele calite, pesmetul, smantana, pasta de tomate, cele 2 oua crude, usturoiul si condimentele. Toate aceste ingrediente se framinta bine, cam 10 minute.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, se asaza jumatate din compozitia de carne, se face un santulet in care se pun ouale fierte si curatate, apoi se acopera cu restul de carne.
Rulada se da o ora la cuptor
Ingredientele pentru glazura se fierb pana se ingroasa putin. Dupa o ora, rulada se unge cu glazura si se da din nou la cuptor. Dupa 20 de minute, se mai unge o data cu glazura. Ea se da din nou la cuptor, pana se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu