INGREDIENTE 2 pahare iaurt (lapte batut, chefir), 4 pahare faina, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita bicarbonat, 5 linguri ulei, smantana.
MOD DE PREPARARE Faina amestecata cu sarea se asaza intr-un vas. Intr-un bol se amesteca bine iaurtul, zaharul si bicarbonatul. In mijlocul fainii se face o adancitura, unde se toarna amestecul cu iaurtul si uleiul. La inceput se amesteca cu lingura, apoi cu mainile unse cu ulei.
Aluatul se framanta 5 minute pana devine moale si elastic. Se modeleaza cu mainile o foaie dreptunghiulara care se ruleaza si se asaza in tava de chec, tapetata in hartie de copt. Painea se unge deasupra cu smantana, pentru a capata un aspect placut, dupa coacere. Se fac, cu un cutit, crestaturi deasupra.
Se coace la cuptor preincalzit, pana la 200 grade C, cam 25 de minute. Painea scoasa din cuptor se acopera cu un prosp de bucatarie.
Preparata astfel, painea fara drojdie se pastreaza proaspata multa vreme. Un alt avantaj este acela ca se prepara foarte repede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu